10 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Participanţii la gala premiilor Oscar nu vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în timpul transmisiunii

Foto: news.ro

Reprezetanții Academiei americane de film (AMPAS)  au anunțat că participanţii la gala premiilor Oscar, care vor avea loc  pe 25 aprilie, nu vor fi obligaţi să poarte măşti de protecţie în timpul transmisiunii, potrivit Variety.

Această informaţia a fost  făcută publică  în timpul unei întâlniri pe Zoom dintre reprezentanţi ai Academiei şi nominalizaţi şi publicişti.

Pentru că ceremonia – care va avea loc la Union Station din Los Angeles şi Dolby Theatre – este tratată ca o producţie de televiziune şi film, celor care apar în faţa camerei nu le este cerut să poarte mască, a explicat un reprezentant al AMPAS. Totuşi, când invitaţii nu sunt filmaţi, ei trebuie să poarte măşti. De exemplu, ele ar trebui folosite în timpul pauzelor publicitare.

În plus, AMPAS a mai dezvăluit că publicul spectator va fi limitat la 170 de persoane.

Producătorii galei – Steven Soderbergh, Stacey Sher şi Jesse Collins – au explicat, sâmbătă seară, în cadrul unei conferinţe online,  pentru a  garanta un mediu sigur este  un proces „incredibil de complex” şi au subliniat că abordarea lor se bazează pe „ştiinţă şi bunul simţ” . Ei au spus că industria filmului a fost între primele care au conceput protocoale pentru a reveni în activitate.

„Măştile vor juca un rol foarte important în istoria acelei nopţi”, a spus Soderbergh. „Dacă este criptic, aşa trebuie să fie”, a spus el despre remarca ambiguă.

Ei au mai declarat că în acest an covorul roşu va fi  „mult redus” şi va fi inclus în avanpremiara show-ului, când vor fi interpretate cele cinci piese nominalizate la categoria „cel mai bun cântec original”.Pe covorul roşu se vor afla doar trei fotografi şi câţiva jurnalişti care vor lua interviuri, între care de la ABC News, KABC şi E!. Media internaţionale vor fi din Japonia, Canada, Marea Britanie, Germania, Franţa, Brazilia, Spania, Mexic şi Australia.Se va păstra  o distanţă de cel puţin 2 metri între reporteri şi intervievaţi.

Două sedii secundare ale Oscar vor fi în Londra şi Paris, unde vor putea veni nominalizaţii ce nu pot ajunge la Los Angeles.

Pentru ediția din acest an, lungmetrajul „Mank” al lui David Fincher, cu Gary Oldman în rol principal, a primit cele mai multe nominalizări la Oscar 2021, zece, însă „Nomadland” al lui Chloe Zhao, cu Frances McDormand în centru, cu opt selecţii, este favorit.

O producţie românească se află acum pentru prima dată în rândul nominalizaţilor – „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este candidat la două categorii: „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.