Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență

Foto: europafm.ro

Parlamentul a votat astăzi, în şedinţă online, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, scrie stiripesurse.ro.  Au fost  404 voturi ”pentru”, 29 de voturi ”împotrivă” și 5 abțineri.

Înaintea ședinței, Pro România şi ALDE, prin vocile liderilor Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, au anunţat că se opun prelungirii măsurilor de restricţie, motiv pentru care votul parlamentarilor acestor formațiuni politice va fi împotrivă. ,,Noi suntem consecvenţi şi îi reprezentăm pe cei care nu au fost de acord cu Guvernul Orban din luna martie (…). Acum suntem singurii care avem logică în discursul acesta critic, pentru că vom vota împotriva decretului preşedintelui, deşi ne dorim şi înţelegem şi sprijinim toate măsurile sanitare, de protecţie, faptul că nu putem repornim viaţa aşa cum era ea înainte. În acelaşi timp, noi votăm împotrivă pentru că domnul preşedinte şi Guvernul său refuză să ataşeze ceea ce aşteaptă românii şi anume un plan de repornire a economiei româneşti, pentru că toţi ştim că, dacă nu facem nimic acum, criza economică ne va afecta de 100 de ori mai mult decât pandemia de coronavirus”, a spus Victor Ponta.

În schimb, USR, UDMR și minorități au pledat pentru încuviințarea decretului prezidențial de prelungire a stării de urgență cu 30 de zile.