Parlamentul a votat indexarea anuală a alocaţiilor cu rata inflaţiei

Foto: news.ro

Proiectul deputatului Robert Sighiartău, cu privire la indexarea anuală a alocațiilor copiilor cu rata inflației, a fost votat de Parlament. Potrivit news.ro, acesta a afirmat că se bucură că a reuşit să treacă şi cel de-al doilea proiect care vizează alocaţiile copiilor.

”Am reuşit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocaţiile copiilor vor creşte anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei. Din 2020, anual, alocaţiile vor creşte pentru a acoperi inflaţia şi pentru a le asigura copiilor o alocaţie cât mai decentă”, a scris pe Facebook, Robert Sighiartău.

Plenul Parlamentului a adoptat, în luna februarie 2019, un amendament la Legea bugetului care prevedea majorarea alocaţiilor începând cu data de 1 martie. Astfel, copiii de până la doi ani primesc câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia, iar cei de până la 18 ani primesc 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau anterior.