Parlamentarii vor vota joi dacă acceptă sau resping prelungirea stării de urgență

Foto: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi prelungirea stării de urgență pentru alte 30 de zile. Decretul semnat de președinte urmează să fie publicat în Monitorul Oficial. Starea de urgență este prelungită până pe 14 mai, scrie digi24.ro.

În urma anunțului făcut de Klaus Iohannis, conducerile Camerei Deputaților și Senatului au decis ca ședința online pentru votul de încuviințare a prelungirii stării de urgență să se desfășoare joi, 16 aprilie la ora 12. Votul parlamentarilor va fi unul electronic, scrie stiripesurse.ro.

Potrivi legii, starea de de urgență se instituie de președintele României prin decret, contrasemnat de primul-ministru și publicat de îndată în Monitorul Oficial al României. În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate. În situația în care Parlamentul nu încuviințează starea instituită, președintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-și aplicabilitatea.