25 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Parcuri noi în Capitală. Vezi unde vor fi amenajate

Foto: digi24.ro

Primarii din București promit trei parcuri noi și încă unul modernizat. Potrivit digi24.ro, proiectele includ zone de relaxare ce vor avea mulți copaci, lac artificial, locuri de joacă și piste pentru skateboard.

Lacul artificial este primul de acest fel amenajat în București în ultimele trei decenii și va fi umplut cu apă extrasă prin puțuri de mare adâncime.

Un parc de trei hectare va apărea la periferia Sectorului 4, pe bulevardul Metalurgiei, în zona nou-dezvoltată unde locuiesc peste 30.000 de oameni. Primăria Sectorului 4 va plăti pentru exproprierea terenului 10 milioane de lei, iar investiţia totală se ridică la 31 de milioane de lei.

Mai mult, un alt parc va apărea și în Prelungirea Ghencea, iar primăria Sectorului 6 va transforma în parc două hectare din terenul fostelor sere Militari.

Cel de-al treilea parc va fi construit în Sectorul 3. „Vom avea și un lac, iar la parc se lucrează deja. Ne-am propus ca până-n vară acest parc să fie gata”, a spus Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

De altfel, parcul Sticlăriei, din Sectorul 2, este considerat a doua deltă a Bucureștiului și va fi modernizat. Investiția va fi de 3 milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns