Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța are o cameră specială dedicată audierii copiilor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa are o cameră dedicată audierii copiilor care sunt victime sau martori ai unor infracţiuni, amenajarea acesteia fiind finalizată în cadrul unui proiect derulat de o organizaţie neguvernamentală, potrivit Agerpres.

Astfel de camere sunt amenajate, prin proiectul a cărui valoare totală este de 35.000 de euro, şi în cadrul altor două instituţii similare din judeţele Vrancea şi Vâlcea.

Copiii care sunt victime sau martori ai unor infracţiuni intră tot mai des în contact cu sistemul judiciar din România. În anul 2020, 2.111 copii au fost victime în dosarele trimise în judecată de procurori, iar în 2019, 2.222 de copii, adică o cincime din totalul victimelor înregistrate în rechizitoriile parchetelor din România, în decurs de un an.

Mai mult decât atât, cu ajutorul unui chit care conţine o tabletă conectată la camera de audiere, judecătorul poate să asiste de la distanţă şi să ghideze interviul prin intermediul acesteia, dacă are nevoie de informaţii suplimentare.