16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Parcările de la Piaţa Sudului vor fi tarifate cu 2 lei pe oră începând de joi noaptea

Foto: Daniel Băluță/Facebook.com

De joi, 3 iunie, parcările de la Piaţa Sudului vor fi tarifate cu 2 lei pe oră începând de joi noaptea, iar primele 30 de minute vor fi gratuite, a anunţat primarul Daniel Băluţă.

Edilul a scris pe Facebook că o perioadă scurtă de timp a  hotărât să ridice preţul la 5 lei pe oră pentru a descuraja abandonul maşinilor în parcarea P+2 şi în cele cu barieră din zonele adiacente pieţei agroalimentare.

“În urma acestei măsuri puse în aplicare, am reuşit să ne atingem scopul, şi anume să îi îndepărtăm pe cei care transformaseră această parcare într-un târg auto. Totodată, de acum înainte avem la dispoziţie şi posibilitatea ridicării autoturismelor care folosesc impropriu aceste parcări, aşa că este momentul ca parcarea P+2 de la Piaţa Sudului să fie folosită aşa cum trebuie, doar pentru scopul pentru care a fost construită. Acela de a încuraja mersul cu mijloacele de transport în comun ecologice, cu metroul sau tramvaiul, dar şi pentru cei care îşi fac cumpărăturile la noua piaţă”, a adăugat Daniel Băluţă.