Parada de 1 Decembrie: În Capitală vor defila 4.000 de militari şi 200 de mijloace tehnice

Foto: a1.ro

Aproximativ 4.000 de militari şi aproximativ 200 de mijloace tehnice vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, potrivit Agerpres.

Mai mult, la paradă vor participa 500 militari din 21 de ţări aliate sau partenere şi, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi peste 50 de aeronave.

“Detaşamentele de militari străini vor fi din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi SUA”, se arată într-un comunicat al MApN.

Imediat după încheierea defilării militarilor şi a tehnicii, publicul va putea vizita, până la ora 14:00, expoziţiile care vor fi amplasate în zona Pieţei Presei Libere şi în zona Monumentului Infanterie de pe Bulevardul Kiseleff.

De altfel, începând cu ora 10:00, la Monumentul “Marii Uniri” se va organiza o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar între orele 11:00 şi 12:30, publicul va avea ocazia să vizioneze tehnica participantă la defilare, care va fi staţionată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Militarii aflaţi în misiune în Afganistan, Balcanii de Vest, Mali şi Irak, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.