20 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Pandemia de COVID-19 a dus la plaje mult mai curate în România

Foto: life.ro

Un studiu recent arată că, în luna mai, s-au înregistrat cele mai mici cantităţi de deşeuri abandonate pe plajă, motivul cel mai probabil fiind absenţa oamenilor în perioada de pandemie, potrivit capital.ro.

În luna mai, au fost identificate 6.646 deşeuri din material polimeric artificial, cauciuc, material textile, hârtie, carton, lemn prelucrat, sticlă, ceramică şi metal, mult mai puțin faţă de 2019, când au fost înregistrate peste 45.000 deşeuri în cele două sesiuni anuale.

Cele mai murdare plaje din România sunt Năvodari, o parte din deșeuri provin de la șantierele de construcții din zonă, precum și Mamaia Nord.

De altfel, cele mai mici cantităţi de deşeuri au fost înregistrate pe sectoarele din Vama Veche şi Corbu.

“Ne-ar fi plăcut să spunem că aceste cifre mici sunt rezultatul comportamentului responsabil, dar mai este mult de lucru, din acest punct de vedere”, a spus Mihaela Cândea Mirea, director executiv al organizaţiei ecologiste Mare Nostrum.

Analiza cantitativă şi comparativă a cantităţilor de deşeuri generate de activitatea umană pe plajele litoralului românesc mai indică faptul că, faţă de luna aprilie 2019, cifrele înregistrate în această sesiune sunt de două ori mai mici.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns