14 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Palatul Cotroceni va fi iluminat în turcoaz, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Bolii Batten

Foto: news.ro

Palatul Cotroceni va fi iluminat în turcoaz, miercuri seară, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Bolii Batten, o boală neurodegenerativă rară, care afectează copiii, potrivit news.ro.

“Administraţia Prezidenţială se alătură şi în acest an eforturilor internaţionale de conştientizare a bolii Batten, o boală neurodegenerativă rară, care afectează copiii”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Astfel, astăzi, de la ora 21:00, în semn de solidaritate şi empatie cu persoanele care se confruntă cu această boală, Palatul Cotroceni va fi iluminat în turcoaz, pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Bolii Batten.

“Cu această ocazie, Administraţia Prezidenţială atrage atenţia că accesul echitabil la diagnosticare corectă şi precoce şi la tratament adecvat rămân obiective importante ale cooperării actorilor cu responsabilităţi pentru întrajutorarea micuţilor afectaţi. Sunt necesare, totodată, eforturi susţinute pentru promovarea unor abordări integrative multidisciplinare, care să asigure inclusiv satisfacerea nevoilor informaţionale şi afective pe care diagnosticul acestei afecţiuni le generează”, a arătat sursa citată.