Pădurar amenințat cu o drujbă de un hoț de lemne. Vezi detalii

Foto: hotnews.ro

Un bărbat din localitatea Ususău este cercetat de poliţişti după ce a ameninţat un lucrător silvic din Lipova care l-a surprins în timp ce sustrăgea lemne depozitate în rampa fondului forestier pe care îl supraveghea pădurarul, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei remis astăzi, poliţiştii din Lipova cercetează un bărbat de 33 de ani, din Ususău, care a fost prins în flagrant, de un pădurar, în timp ce sustrăgea lemne. Suspectul încărcase într-o camionetă aproximativ 1,25 metri cubi de lemne depozitate în rampa fondului forestier de pe raza localităţii Lipova.

“La vederea lucrătorului de la ocolul silvic, acesta l-ar fi ameninţat cu un motofierăstrău, pe care l-ar fi pornit în faţa acestuia încercând să-l intimideze, după care ar fi plecat”, se arată în comunicat.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reușit să-l identifice pe suspect. Mai mult, aceștia au găsit acasă la bărbat cantitatea de lemne sustrasă. El este cercetat penal pentru furt de material lemnos şi ultraj.

Mafia jafurilor din pădurile României a ajuns în atenția presei internaționale, după ce un al doilea pădurar a fost ucis de hoții de lemne în mai puțin de o lună.

BBC News scrie că România deține mai bine de jumătate din pădurile vechi ale Europei, un ecosistem extrem de valoros pentru diverse specii de animale. Jurnaliștii atrag atenția că nivelul de violență la care sunt dispuși să recurgă hoții este alarmant.