Pacienții internați la Spitalul Județean Pitești sunt testați gratuit pentru coronavirus

Foto: agerpres.ro

Toţi pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti sunt testaţi gratuit pentru coronavirus, pentru moment nefiind efectuate teste la cerere, potrivit Agerpres. Anunțul a fost făcut de conducerea unității medicale.

,,Momentan, în cadrul laboratorului de biologie moleculară (…) nu se fac teste la cerere. Precizăm că există astfel de solicitări din partea cetăţenilor şi se fac demersuri în acest sens, dar până la această dată (…) în laboratorul SJU au fost prelucrate doar probe ale pacienţilor internaţi, bolnavii nefiind puşi să achite contravaloarea acestora”, se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Potrivit sursei citate, începând din 22 mai, de când noul laborator de biologie moleculară al SJU Piteşti a primit autorizaţie sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică Argeş, toţi pacienţii care au fost internaţi în cadrul unităţii sanitare au fost testaţi pentru noul coronavirus.

Aparatul Real Time-PCR utilizat în noul laborator a fost achiziţionat de unitatea medicală prin cofinanţare de la Consiliul Judeţean (CJ) Argeş şi fonduri primite de la Ministerul Sănătăţii.

Potrivit informaţiilor comunicate de CJ Argeş, administraţia judeţeană a alocat pentru achiziţia sistemului de testare 505.000 de lei, alţi 215.000 de lei fiind acordaţi pentru amenajarea spaţiului, care a fost dat în folosinţă gratuită SJU Piteşti.