Oscar 2021 – „Another Round”, propunerea Danemarcei pentru o nominalizare

Foto: news.ro

A fost  anunțat că filmul „Another Round/ Druk”, regizat de Thomas Vinterberg, cu Mads Mikkelsen în rol principal,  va reprezenta  Danemarca  la categoria „cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar 2021.

Trebuie menționat că acest film a fost inclus  și în selecţia Cannes 2020 şi  nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. Este cunoscut faptul că el reuneşte o bună parte din echipa „The Hunt” (2012), care a fost selectat în competiţia de la Cannes şi nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar. Este vorba despre scenaristul Tobias Lindholm şi actorii Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen şi Lars Ranthe.

În distribuţie a fost inclus și  Magnus Millang, care a mai putut fi văzut în dramele lui Vinterberg „The Commune” (2016) şi „The Command” (2018).

„Another Round”  prezintă  o idee un pic ciudată,  mai exact  faptul că oamenii se nasc cu o cantitate mică de alcool în sânge şi că o uşoară stare de ebrietate deschide mintea spre lumea din jurul nostru, reducându-ne problemele şi sporind creativitatea.

La ediţia de anul acesta a Festivalului de la San Sebastián, cei patru protagonişti – Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang şi Lars Ranthe – au primit trofeul pentru interpretare masculină.

Între ţările care şi-au anunţat propunerile se numără Lesotho („This Is Not a Burial, It’s a Resurrection”), Iran („Sun Children”), Spania („La trinchera infinita”), Malaysia („Soul”), Japonia („True Mothers”), Germania („And Tomorrow the Entire World”), Canada („Funny Boy”), Coreea de Sud („The Man Standing Next”), Cehia („Charlatan”), Singapore („Wet Season”), Kosovo („Exil”), Georgia („Beginning”), Elveţia („My Little Sister”), Polonia („Never Gonna Snow Again”), Bhutan („Lunana: A Yak in the Classroom”), Taiwan („A Sun”), Ucraina („Atlantis”), Bosnia şi Herţegovina („Quo Vadis, Aida?”), Coasta de Fildeş („Night of the Kings”) şi Luxembourg („River Tales”).

România a propus pentru nominalizare documentarul „colectiv”, semnat de Alexander Nanau.

Cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar este programată să aibă loc pe 25 aprilie 2021. Nominalizărilor vor fi anunţate pe 15 martie.