Organizațiile de mediu vor să scoată peste 100.000 de oameni în stradă pentru salvarea pădurilor

Foto: adevarul.ro

Cele mai importante organizații de mediu și-au unit forțele pentru a organiza cel mai mare marș pentru pădurile României. Potrivit adevarul.ro, marşul va avea loc pe data de 3 noiembrie, de la ora 18, în Bucureşti, pe traseul Piața Universității – Piața Kogălniceanu – Ministerul Apelor și Pădurilor.

Organizaţiile au iniţiat demersul pentru Bucuresti, dar anunţă că sunt aşteptate grupuri din întreaga ţară să organizeze şi marşuri locale pentru a atrage atentia asupra tăierilor abuzive de păduri.

Conform organizatorilor marşului, aproape 10.000 de persoane si-au manifestat interesul în doar 3 zile de la primul anunţ al evenimentului, însă obiectivul este ca cel puţin 100.000 de oameni să iasă în stradă în ziua marşului.

“Nu mai avem nicio așteptare de la autoritățile actuale. Au trecut patru ani de la ultimul nostru marș pentru păduri. Când ne-am unit vocile în 2015, am reușit să obținem măsuri legislative prin care am oprit camioane cu lemn ilegal, s-au înființat Gărzile Forestiere, s-a impus operaționalizarea Radarului Pădurilor, am investigat și expus cazuri cu tăieri ilegale în păduri virgine și parcuri naționale, forțând autoritățile să protejeze măcar ceva”, a spus Gabriel Paun, presedintele Agent Green.

Lista revendicărilor mai conţine şi solicitarea pentru protecţia strictă reală a pădurilor seculare şi a biodiversitatii, dar şi demisia ministrului Apelor si Padurilor, Ioan Deneş.