23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Orban: Atât timp cât înregistrezi venituri din activităţi trebuie plătite contribuţiile, indiferent de vârstă

 

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a spus  că, în opinia sa, atâta timp cât o persoană rămâne în activitate contribuţiile şi impozitele ar trebuie să le plătească țîn continuare, indiferent de vârstă pe care o are.

Atunci când a fost întrebat dacă ar fi de acord ca PNL să susţină un proiect de lege depus de un parlamentar liberal, conform căruia persoanele care rămân în activitate după vârsta pensionare ar putea să nu mai plătească contribuţia CAS, Orban ar răspuns astfel:

“Atât timp cât înregistrezi venituri din diferite activităţi, cât eşti persoană activă, părerea mea este că trebuie plătite impozitele şi contribuţiile, indiferent de vârstă, cu atât mai mult cu cât proiectul de lege care e supus dezbaterii şi e în procedură de adoptare de către Guvern presupune posibilitatea de a munci peste 65 de ani, peste vârsta de pensionare, până la 70 de ani, o prevede ca un drept. Şi, atât timp cât persoana este cea care solicită să-şi continue activitatea după ce-şi îndeplineşte vârsta de pensionare, este o decizie a persoanei respective şi este mai degrabă un drept. Ca atare, nu văd de ce ar trebui să nu mai plătească contribuţia pentru pensie. Ca principiu, este foarte important ca sistemul fiscal să fie aşezat pe nişte principii foarte clare, trebuie reduse cât mai mult regimurile fiscale discriminatorii, trebuie asigurată practic o egalitate de tratament a cetăţeanului din punct de vedere fiscal”.