Opt filme Animest pentru întreaga familie, disponbile online în România şi Republica Moldova

Opt filme care fac parte din secţiunea online Minimest a Festivalului Animest 2020 și care au fost premiate de juriile marilor festivaluri de profil, vor putea fi urmărite online de spectatorii din România dar și din Republica Moldova, transmit organizatorii evenimentului într-un comunicat Agerpres.

A fost anunțat că selecţia specială este acum disponibilă pe platforma de streaming a festivalului.

Cei care doresc să le urmărească trebuie să achiziţioneze bilete în sistem pay per view, direct de pe online.animest.ro, sau de pe platforma de ticketing parteneră: https://eventbook.ro/program/animest-online.

Curajoase şi pline de imaginaţie, personajele pe care copiii le vor descoperi în filmele Minimest disponibile online se vor dovedi o adevărată sursă de inspiraţie. Johan, protagonistul “Beyond Beyond” (r. Esben Toft Jacobsen), îşi vrea mama înapoi. Locuieşte pe un vas, în largul mării, cu tatăl lui care crede că numai acolo sunt feriţi de puternicul Rege Pană, care i-a răpit, într-o noapte, soţia. Într-o zi, tatăl lui Johan trebuie să plece de-acasă, timp în care Johan începe o călătorie plină de peripeţii în lumea Regelui Pană.

“The Great Bear” (r. Esben Toft Jacobsen) prezintă povestea lui Jonathan, un băieţel foarte fericit să plece în vacanţă de unul singur la bunicul său. El crede că sora lui, Sophie, a crescut suficient. Jonathan e în stare de orice pentru a scăpa de mogâldeaţa atât de enervantă. Cum reuşeşte să scape de ea, Jonathan intră în bucluc: Sophie e răpită de un urs uriaş. Băiatul trebuie s-o găsească înainte de a fi prea târziu!

De urmărit este și Julius din “Get Santa” (r. Jacob Ley). El are 8 ani, trăieşte într-un orfelinat şi crede în Moş Crăciun. Până într-o zi când nu doar că-şi pierde această credinţă, dar se pierde şi pe sine însuşi. Apoi, ceva bizar se petrece, iar dintr-o data Julius se trezeşte într-o lume magică.

Foarte ciudată este şi lumea lui Torben, un măr ca oricare altul, care vrea să se menţină perfect, să arate impecabil. Marea lui ambiţie este sa ajungă în raft la supermarket, cel mai frumos şi delicios măr. Dar i se întâmplă ceva îngrozitor – se alege cu un vierme! “Mărul şi Viermele”, regizat de Anders Morgenthaler şi Mads Juul, poate fi urmărit online, pe platforma de streaming Animest.