Operatorii de taxi, obligaţii privind transportul persoanelor cu handicap

Foto: cetateanul.net

Toţi operatorii de taxi vor fi obligați să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant, potrivit Agerpres.

Acest proiect de hotărâre urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Astfel, nerespectarea obligaţiei se va sancţiona cu amenzi cuprinse între 200-1.000 de lei, conform art. 100 alin (1) lit. b) din legea nr. 448/2004.

În referatul de aprobare, semnat de Gabriela Firea, sunt invocate prevederi cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, potrivit cărora toţi operatorii de taxi au obligaţia să asigure cel puţin o maşină adaptată transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

Primăria Capitalei are obligația de a înlătura situaţia de discriminare semnalată de către reclamant şi să oblige toţi operatorii de taxi să aibă cel puţin un autovehicul adaptat, “destinat exclusiv efectuării serviciului public de transport în regim de taxi în favoarea persoanelor cu dizabilităţi care utilizează pentru deplasare cărucioare rulante electrice nepliabile”.