Opera Naţională Bucureşti redeschide publicului Sala Mare de spectacole cu trei titluri celebre din repertoriul universal

Foto: news.ro

În această Opera Naţională Bucureşti  dorește să aducă în atenţia publicului  trei spectacole din repertoriul universal în Sala Mare de spectacole, potrivit unui comunicat preluat de news.ro.

Prin urmare, primul dintre ele este spectacolul „Otello” (selecţiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Giancarlo del Monaco, care  este programat vineri, începând cu ora 19.00. A fost anunțat că la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare. De-a lungul secolelor, „Otello” s-a dovedit a fi o capodoperă care a iețit în evidența nu doar prin simbolurile filosofice, ci şi prin trăirile tulburătoare şi puternice ale personajelor, din punct de vedere teatral.

Pentru ziua de sâmbătă, 17 octombrie,  de la ora 19.00, Opera Naţională Bucureşti a pregătit „Carmen” – Operă în concert (fragmente) de Georges Bizet, în conceptul regizoral al lui Ştefan Neagrău. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.  Se știe despre aceasta că muzicologii au catalogat-o uneori drept cea mai bună operă compusă vreodată în Franţa, iar după introducerea ei în Rusia, Ceaikovski a prezis că în zece ani va fi cea mai populară lucrare de operă din lume.

Spectacolul „Nabucco” (selecţiuni) de Giuseppe Verdi, în regia lui Hero Lupescu,  se va vedea duminică, de la ora 19.00. De aceastaă dată la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta. Spectacolul „Nabucco” de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creaţii din istoria Operei Naţionale Bucureşti.

Instituția de cultură a specificat că sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentaţiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.

Biletele se pot achiziţiona online: http://tickets.operanb.ro/ şi de la Casa de Bilete a Operei Naţionale Bucureşti.