Olguța Vasilescu, critici dure pentru Traian Băsescu! Vezi detalii

Foto: romanialibera.ro

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat dur după unele declarații făcute de Traian Băsescu, scrie stiripesurse.ro. Fostul președinte al României i-a acuzat pe ultimii 3-4 miniștri ai Muncii că și-au bătut joc de pensionari. Într-un mesaj pe Facebook, Olguța Vasilescu l-a acuzat pe Băsescu de tupeu și minciună.

„Tupeu de Băsescu! Minte că ultimii trei miniștri ai Muncii i-au “furat pe pensionari” prin neacordarea creșterii cu rata inflației a pensiei, de la 1 ianuarie. Așa cum puteți observa și din articolul de mai jos, în 2017, anul în care am venit noi la guvernare, punctul de pensie a crescut DE DOUĂ ORI: cu 5,25 la sută de la 1 ianuarie, pentru a acoperi rata inflației și 50 la sută din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, până la valoarea de 917,5 lei și cu 9 la sută în luna iulie, până la valoarea de 1.000 de lei, care să acopere majorarea ÎN AVANS cu 6 luni pentru 2018. Așadar, din 2018 până în prezent, creșterile la pensii au fost ÎN AVANS cu 6 luni, ceea ce a însemnat mai mulți bani în buzunarul pensionarilor, mai devreme! Nu toți sunt ca tine, preocupați doar de tăieri, Băsescule! Și mai renunță la retorica de mardeiaș de port, cu amenințări de genul: “i-aș calca pe toți în picioare”, că tu abia mai poți merge pe unde te uiți!”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

Ea l-a atacat pe Traian Băsescu după ce acesta a lansat unele acuzații la adresa foștilor miniștri ai Muncii. ,,Ultimii 3-4 miniștri și-au bătut joc de pensionari. I-aș călca în picioare pentru tupeul cu care îi mint pe pensionari. Toți au neruşinarea să îi mintă pe pensionari fără să le dea o explicaţie de ce nu au dat de la 1 ianuarie inflaţia anului anterior”, a spus Băsescu.