Ofiţer judiciar din Capitală, trimis în judecată pentru luare de mită

Constantin Cîrje, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Sectorului 3 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită, potrivit Agerpres.

Procurorii anticorupţie notează în acordul de recunoaştere a vinovăţiei că, în perioada 13 – 24 octombrie 2016, Constantin Cîrje ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale două centrale termice – boiler şi accesorii. Ulterior, pe data de 1 noiembrie 2016, ar fi primit prin intermediar aceste bunuri în valoare totală de 34.895 lei.

“Constantin Cîrje, pe parcursul urmăririi penale, a consemnat suma de 34.895 lei în vederea confiscării speciale prin echivalent. Pretinderea şi primirea s-au făcut de către ofiţerul de poliţie în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, astfel încât acesta să dispună o soluţie favorabilă omului de afaceri într-un dosar de evaziune fiscală”, se menţionează în comunicat.

Potrivit DNA, acesta a declarat că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, respectiv 3 ani închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pe durata unui termen de 3 ani.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.