18 octombrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Ofiţer de poliţie din Reghin, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Florin Roberto Raica, ofiţer în cadrul Poliţiei municipiului Reghin, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, potrivit Agerpres.

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare libertate, a lui Florin Roberto Raica, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Reghin, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Aceștia notează în rechizitoriu că, în perioada primăvara – vara anului 2019, Florin Roberto Raica, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit, direct sau prin intermediari, sumele de 500 euro şi 4.800 lei de la o persoană cercetată pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei (conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului).

“În schimbul banilor, inculpatul ar fi promis că va interveni pe lângă funcţionari din cadrul Institutului de Medicină Legală şi că îi va determina să stabilească valori ale alcoolemiei sub limita legală. De asemenea, inculpatul ar mai fi promis şi rezolvarea favorabilă a cauzei respective, scopul final fiind obţinerea permisului de conducere într-un timp scurt”, menţionează anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mureş.

DNA precizează că Florin Roberto Raica a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.