Ofiţer de la Serviciul Permise, condamnat pentru luare de mită

Foto: psnews.ro

Procurorii DNA au anunţat astăzi că un ofiţer de poliţie de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit news.ro, ofițerul a recunoscut că a primit mită pentru a înmatricula cu prioritate 54 de autoturisme.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei- au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului Palantin Sandu, la data faptei ofiţer de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată”, a transmis DNA.

Se pare că inculpatul a primit de la o persoană suma totală de 10.200 de lei, pentru a efectua în regim de urgenţă şi fără programare 54 de operaţiuni de înmatriculări de autovehicule (48 de înmatriculări definitive pentru care a primit câte 200 de lei şi 6 înmatriculări provizorii pentru care a primit câte 100 de lei).