23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

O versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani este în lucru

Foto: news.ro

Instagram, platformă socială deţinută de Facebook, va avea o versiune special gândită şi optimizată, inclusiv din punct de vedere legal, pentru cei mici.

La scurt timp după ce BuzzFeed News a scris că Instagram lucrează, în secret, la o versiune specială pentru copiii sub 13 ani, şeful platformei, Adam Mosseri, a confirmat informaţia de curând.

Totuși, Mosseri nu a dat informaţii concrete despre ceea ce va implica Instagram pentru cei mici, doar a spus că nu există, deocamdată, un plan detaliat de acţiune.

Şeful Instagram a declarat, însă, că totul a pornit de la ideea de a oferi părinţilor transparenţă şi control asupra ceea ce văd, postează şi comunică cei mici în cadrul platformei.

În cazul majorităţii aplicaţiilor, lipsite de instrumente de control parental, părinţii doar două posibilităţi: de a lăsa sau a interzice celor mici să folosească o anumită aplicaţie sau reţea socială.

În situația când aplicaţia include instrumente prin care părinţii pot controla ceea ce văd şi fac copiii, şansele sunt mult mai mari ca aceştia să-i lase să folosească aplicaţia.

Acesta este şi scopul final al celor de la Instagram: să intre în viaţa oamenilor de la vârste cât mai fragede, chiar şi înainte de 13 ani, pentru a că doresc nu piardă utilizatori dispuşi să fie activi în cadrul platformei şi, automat, să vadă reclame.

Lasă un răspuns