O secţie de votare din Germania nu poate fi deschisă. Vezi detalii

Foto: realitatea.net

O secţie de votare din Germania nu a putut fi deschisă astăzi, în prima zi a scrutinului prezidenţial în diaspora, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat preluat de Mediafax.

“Din cauza unor elemente obiective, independente de MAE, secţia de votare numărul 194 din Herne (Germania) nu a putut fi deschisă astăzi, în pofida tuturor eforturilor de remediere a situaţiei întreprinse atât de Ambasada României la Berlin, cât şi de Consulatul General al României la Bonn”, informează MAE.

Cetăţenii români din acea zonă au fost informaţi, pe multiple canale, de către Ambasada României la Berlin şi Consulatul General al României la Bonn, cu privire la această situaţie şi la opţiunile alternative.

Se pare că secţia îşi va desfăşura în mod normal activitatea în timpul zilelor de sâmbătă şi duminică, conform orarului stabilit prin lege.

Românii din străinătate pot vota, timp de trei zile, începând de astăzi, pentru a alege preşedintele ţării. Pentru ei au fost organizate 835 de secții.

Prima zi a votării în străinătate s-a încheiat la Auckland – Noua Zeelandă şi Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane şi Adelaide din Australia.