O româncă este umilită în Italia! Femeia riscă o amendă pentru că și-a făcut curat în fața blocului

Roma este o adevărată capitală a gunoaielor. Foto: constatadeazi.ro

Incredibil, dar adevărat! O româncă angajată ca menajeră în Italia riscă o amendă usturătoare, pentru că și-a făcut curat în fața blocului unde locuiește! Vorbim despre cazul Gabrielei, o femeie de 34 de ani, stabilită la Roma, care  şi-a pus mănuşi, o mască de protecţie pe faţă, a luat o mătură şi a coborât în stradă să facă curăţenie. Ea a recurs la acest gest, după ce orașul Roma a devenit un adevărat focar de infecție în unele cartiere. Gabriela lucrează pentru un pensionar de 74 de ani din zona Conca d’Oro, un cartier chic al capitalei Italiei. „Mi-a ajuns gunoiul în faţa uşii de la bloc, basta, aşa nu se mai poate. La Bucureşti nu s-ar fi întâmplat aşa ceva”, le-a spus jurnaliştilor de la Corriere della Sera, declarație preluată de hotnews.ro.

Foto: hotnews.ro

Culmea ironiei, după ce a curățat zona de deșeurile urât mirositoare, femeia riscă o amendă, pentru că a udat o stradă publică în încercarea de a o curăța.

Cât despre faptul că Roma a devenit un oraș sufocat de gunoaie, statisticile sunt de-a dreptul alarmante. Compania de salubrizare arată că zilnic se colecteaza 4.600 de tone de deşeuri, iar dintre acestea 2.600 de tone sunt gunoaie amestecate. Alte aproximativ 300 de tone rămân pe stradă în fiecare zi.

Cetățenii Romei o acuză chiar pe primărița Virgina Raggi de toată situația creată. Aceasta, la rândul ei, dă vina pe firmele de stocare şi tratare a deşeurilor. Iar ca lanțul slăbiciunilor să fie complet, firma de salubrizare spune că nu are mijloace și nici personal suficient pentru a face față situației. Administratorul companiei susţine că: „55 % din mijloacele de transport nu funcţionează şi mulţi angajaţi nu lucrează noaptea sau când este prea cald”.

Autoritățile din Roma dau vina unele pe altele pentru mizeria de pe străzi. Foto: constatadeazi.ro

Vizita lui Vladimir Putin, de pe 4 iulie la Roma, a fost motivul curățării a 50 de străzi. Chiar și așa, jurnaliștii italieni au descoperit saci cu deşeuri depozitate pe străzile laterale.