O româncă candidează pentru Senat în SUA

Imagini pentru Cristina Puraci CANDIDEAZĂ pentru un post de SENATOR în America

    Se pare că există români cu care ne-am putea mândri. Un bun exemplu este Cristina Puraci. Este o româncă ambiţioasă care demonstrează că visele şi ambiţia de a face lucruri mari nu au granițe. Conform unei declarații pentru StiriDiaspora.ro, aflăm că ea candidează pentru un post de senator în California. 

      Ea plecat în Statele Unite Ale Americii, din localitatea Iţcani, județul Suceava în anul 1992, la doar 18 ani, alături de soțul ei. Amândoi lucrează în învățământ. După 15 ani în care a fost învățătoare, apoi preşedinte al Redlands USD Board Trustee, cu o implicare activă în sindicatele din educaţie locale, Cristina a hotărât să pornească în  politică. 

      Ea dorește să aducă schimbarea în comunitatea unde locuiește așa că șansa de a candida la Senat este binevenită. În această inițiativă se bucură de susţinere din partea comunităţilor de români de la biserica la care se adună cu toţii în mod regulat, însă când vine vorba despre nivelul de implicare al românilor din California în viaţa civică, Cristina susţine că este loc de mai mult.

     Pentru a obține un post de senator se anunță o cursă  lungă și mulți doritori. Cu toate acestea, Cristina nu se dă înlături și își prezintă în continuare programul său politic, bazat pe măsuri sociale care privesc educația și îmbunătăţirea nivelului de trai în Districtul său.

Imagine similară

“Alegerile sunt în martie unde candidează cine vrea. La alegerile generale, în noiembrie 2020, o să meargă numai primii doi candidaţi mai departe. Nu toţi cei care doresc să candideze au aplicat. Încetul cu încetul tot vin. Locurile din Senat sunt dintre cele mai râvnite. În prezent sunt republicanii pe acele locuri, iar Partidul Democrat ar dori să le câştige. Republicanii în California sunt o minoritate la conducere, în Sacramento. Din 40 de senatori, 10 sunt republicani. (…) Am experienţă în educaţia publică. În California, educaţia publică este foarte puternică dar sunt şi multe şcoli private. Sunt învăţătoare de 15 ani şi sunt implicate în politici la nivel de stat în educaţie”, a mai declarat  Cristina Puraci.

      Cât despre posibilitatea de a intra și în politica românească, ea spus: “Eu sunt cetăţean american acum, nu ştiu cum mai funcţionează. Aici nu poţi fi implicat în politică decât dacă eşti cetăţean american. (…) Nu cred că mai înţeleg multe din ideile şi din lucrurile din politica românească aşa cum le înţeleg pe cele din politica americană. Când mai citesc ziare româneşti, de politica românească nimeni nu scrie nimic bun. Când auzi numai lucruri rele, e un pic mai greu”.

Întreaga poveste a româncei care candidează pentru un post de senator în SUA o puteți urmări aici https://www.stiridiaspora.ro/romani-care-ne-fac-mandri–cristina-puraci-candideaza-pentru-un-post-de-senator-in-america–daca-nu-ne-implicam-noi–atunci-cine_422920.html?fbclid=IwAR2B1IxHUWtRFNR7jzeuCEEUpocuBkuT2YcUxvqAejQBBRC1tsZviZfvtfk