O regiune din Italia oferă 25.000 de euro celor care doresc să se mute în satele sale

Foto: news.ro

O regiune cu populaţie redusă din sudul Italiei, Molise, le oferă nou-veniţilor 700 de euro pe lună, timp de trei ani (25.200 de euro), dacă se mută într-unul din satele sale, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, există și câteva condiții, cum ar fi faptul că satul trebuie să aibă sub 2.000 de locuitori, iar nou-venitul trebuie să înfiinţeze o afacere.

”Dacă am fi oferit finanţare, ar fi fost încă un gest de caritate. Am dorit să facem mai mult; am dorit ca oamenii să investească aici. Pot deschide orice tip de activitate: o brutărie, o papetărie, un restaurant, orice. Este o modalitate de a readuce la viaţă oraşele noastre şi de a creşte populaţia”, a spus preşedintele regiunii Molise, Donato Toma.

Mai mult, acesta a mai anunţat și că fiecare oraş care are mai puţin de 2.000 de locuitori va primi 10.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii şi promovarea activităţilor culturale.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică din Italia, Molise, cu o populaţie de 305.000 de locuitori, este printre regiunile care au pierdut numeroşi locuitori în ultimii ani, peste 9.000 de persoane au plecat începând din 2014.