O postare pe Facebook le-a adus câte un dosar penal. Ce au surprins în acele imagini

Foto: realitatea.net

Mai mulți bărbați din județul Suceava s-au ales cu dosare penale după ce au cules buchete de floare-de-colț și au încărcat imaginile pe Facebook. Această plantă este protejată prin lege. Astfel, reacțiile revoltătoare din mediul virtual nu au întârziat să apară.

Potrivit stirileprotv.ro, nouă persoane, printre care cinci adulţi, au găsit flori-de-colț, pe care le-au cules și nu au ezitat să imortalizeze momentul. În urma acestor imagini revoltătoare, reprezentanţii unor site-uri care promovează Bucovina au anunţat imediat autorităţile.

Cei cinci adulţi s-au ales cu dosar penal şi riscă până la un an de închisoare sau amenda cuprinsă între trei şi zece mii de lei. Aceștia au declarat că zona respectivă este plină de astfel de flori și nu au crezut că gestul lor poate fi o problemă.

Planta mai este numită și Floarea Reginei și creşte în munţii calcaroşi, pe pajişti de pe versanţi abrupţi şi însoriţi sau pe stânci. La noi o găsim în Munţii Carpaţi, fiind declarată monument al naturii încă din 1933, fiind ocrotită prin lege.