17 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

O pădure din Oituz arde de 14 ore. Intervenția pompierilor e dificilă

Foto: ISU Bacău

Un incendiu izbucnit în urmă cu 14 ore la o pădure din Bacău a ars deja 12 hectare și este încă activ. Intervenția pompierilor este dificilă din cauza terenului accidentat și a muniției rămase neexplodată din Primul Război Mondial, potrivit digi24.ro.

Pompierii băcăuani intervin de peste 14 ore pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit pe fondul forestier al comunei Oituz, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

El a precizat că focul a cuprins 12 hectare de pădure. Este vorba despre o pădure predominant de pin.

Intervenția a început duminică, în jurul orei 18.00 și continuă și luni dimineață. La intervenție participă 55 de pompieri, cărora li s-au alăturat voluntari și echipe de intervenție de la ocolul silvic privat Oituz.

Intervenția este dificilă pentru că terenul e foarte accidentat, iar accesul este dificil și periculos, deoarece pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial și se află elemente de muniție rămasă neexplodată. Este pericolos dar se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul slavatorilor, a precizat Andrei Grecu.

Print Friendly, PDF & Email