23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de 432.000 de doze, va ajunge în România vineri

Foto: news.ro

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca,  care conține  432.000 de doze, va ajunge, vineri, în România. Până în prezent, ţara noastră a primit în total  888.400 de doze de vaccin produs de AstraZeneca.

“432.000 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge pe 2 aprilie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul  va fi asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis, CNCAV.
Inițial, dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar  mai apoi  vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.
“Până în prezent, în ţara noastră au fost recepţionate 888.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 359.680 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin. Cantitatea livrată României este cea mai mare de până acum, iar alocarea viitoarelor doze de vaccin se va realiza conform calendarului pus la dispoziţie de firma producătoare”, a  mai specificat  sursa citată.