O nouă parcare de tip park&ride în București. Vezi unde

Foto: fastpark.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță semnarea contractului și începerea lucrărilor pentru construirea unei noi parcări de tip park&ride în București. Parcarea urmează să fie amplasată la intersecţia şoselelor Pantelimon şi Vergului, iar construcția se estimează a fi facută în termen de 12 luni, costurile fiind de 21 de milioane de euro, conform economica.net

„Am semnat contractul pentru realizarea parcării de tip park&ride de la intersecţia Pantelimon-Vergului! După aproape şapte ani de când trebuia construită această parcare de tip park&ride, am făcut, împreună cu specialiştii Primăriei Capitalei şi ai constructorului, toate demersurile astfel încât acest proiect, atât de important pentru descongestionarea traficului în Bucureşti, să fie deblocat! Am semnat contractul de execuţie, au fost obţinute toate avizele, inclusiv autorizaţia de construire şi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor”, arată primarul general, într-o postare pe Facebook.

Parcarea va fi realizată de Asocierea „Tehnologica Radion, TIAB şi VIA Proiect și va avea o capacitate de aproximativ 500 de locuri.

„În ceea ce priveşte costurile de realizare a acestui proiect, ne bazăm, conform legii, pe un ritm firesc al încasărilor de la Ministerul de Finanţe. Reamintesc încă o dată ca Primăria Capitalei nu încasează taxe şi impozite, bugetul Primăriei Generale fiind alimentat peste 90% din impozitul pe venit”, a mai precizat Firea.

Parcarile de tip park&ride contribuie la descongestionarea traficului și la degajarea parcărilor din zona centrală, întrucât le oferă celor care vin în Bucureşti, la muncă sau la studii, o alternativă la intrarea în oraş cu autoturismul propriu. Aceștia au posibilitatea să parcheze în spaţii special amenajate de unde au acces direct la transportul în comun.