O mie de burse de specializare în predarea online, pentru cadrele didactice de 18-35 de ani din Capitală

Cadrele didactice din Capitală care au vârsta până la 35 de ani pot beneficia de burse integrale de specializare în predarea online. Acestea fac pate din cadrul unui program desfăşurat de Digital Nation şi Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, conform Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de organizatori, este vorba despre 1.000 de burse gratuite, în cadrul programului “Profesor în Online”. Cadrele didactice care doresc să participe la program trebuie să îndeplinească câteva criterii, respectiv să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Bucureşti sau să fie cadre didactice active în Bucureşti la momentul înscrierii în program. Înscrierile se fac online, la adresa digitalnation.ro/profesor-online-ctmb, până pe 26 septembrie, în limita locurilor disponibile.

“Profesor în Online este un program acreditat de specializare în competenţe digitale care pregăteşte personalul didactic preuniversitar în folosirea platformelor digitale pentru predare şi evaluare, oferindu-le acestor competenţele digitale necesare pentru a susţine ore în oricare dintre cele 3 scenarii de predare: clasic, online sau hibrid, plus 16 Credite Profesionale Transferabile”, conform comunicatului.

Mai trebuie menționat că programul se desfăşoară 100% online şi pregăteşte profesorii în folosirea instrumentelor digitale la clasă, într-un “sistem intensiv de 20% teorie şi 80% practică aplicată”, timp de 4 ore pe zi, pe o durată totală de 20 de zile.