13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

O explozie la un depozit de muniție a declanșat la Berlin un incendiu de pădure greu de controlat

Foto: Profimedia Images

O explozie care s-a produs joi dimineaţă la un depozit de muniţie al poliţiei din Berlin a declanșat un incendiu de pădure de amploare, cu care pompierii încă se luptau în cursul după-amiezii și care era vizibil de la mare distanță, potrivit digi24.ro.

Incendiul a aprins pădurea Grunewald, aflată la vest de Berlin. Flăcările au cuprins mai întâi o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi în jurul unui loc de depozitare şi dezamorsare de muniţii şi explozibili al poliţiei, apoi s-au extins la pădurea din jur.

Pompierii nu au putut să intervină imediat din cauza pericolului de explozie. Ei s-au poziţionat într-un perimetru aflat la un kilometru distanţă de depozitul de muniţie, de unde continuau să se audă mai multe explozii.

Totul se întâmplă în condițiile în care regiunea Berlin este deja extrem de afectată de o secetă severă, iar un vast incendiu de pădure a distrus în iulie peste 850 de hectare de pădure la sud de Brandenburg, regiunea din jurul capitalei Berlin.

Deși nu s-au înregistrat victime, berlinezilor li s-a recomandat să evite zona pe cât posibil, relatează agenția dpa.

La fața locului au fost trimiși 100 de pompieri și polițiști, cu tunuri de apă și elicoptere, dar a fost solicitat și ajutorul armatei, care a trimis vehicule blindate. Au fost instituite baraje rutiere spre pădure, existând temeri că focul ar putea fi greu de controlat, în condițiile în care se prognozau temperaturi de 38 de grade. Trenurile de navetiști spre vestul orașului au fost parțial suspendate, iar una dintre cele mai importante autostrăzi ale orașului, Avus, a fost închisă.

Print Friendly, PDF & Email