O echipă formată doar din femei va face prima ieșire în spațiu din 2020

Foto: share.america.gov

Astăzi are loc prima ieșire în spațiu din acest an a astronauților de pe Stația Spațială Internațională. Potrivit CNN, preluat de digi24.ro, este a doua ieșire în spațiu făcută de o echipă formată doar din femei.

Astronautele NASA, Jessica Meir și Christina Koch, trebuie să înlocuiască bateriile de la panourile solare aflate în exeteriorul Stației Spațiale Internaționale.

Există un număr mare de femei-astronaut care au participat la ieşiri în spaţiu de la bordul Stației Spațiale Internaționale, însă întotdeauna alături de un astronaut bărbat.

În martie 2019, NASA a anunțat că, pentru prima dată, două astronaute, Christina Koch şi Anne McClain, vor forma o echipă exclusiv feminină care va ieşi în spaţiu. Însă, cu doar câteva zile înainte, Nick Hague a înlocuit-o pe Anne McClain în această misiune.

Astfel, dacă bateriile vor fi înlocuite cu succes, astronautul Andrew Morgan și comandantul ISS, Luca Parmitano, de la Agenția Spațială Europeană, vor face o ieșire în spațiu pentru a instala noi comonente ale Spectometrului Alfa-Magnetic, un dispozitiv care caută materie întunecată și antimaterie în univers.