O comună din Buzău are platformă comunală pentru gunoiul de grajd

O nouă platformă comunală pentru gunoiul de grajd a fost inaugurată în comuna Râmnicelu, din judeţul Buzău, după o investiţie de aproape 2,1 milioane de lei prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, potrivit Agerpres.

Platforma are o capacitate de 3.000 mc/an, calculată în funcție de numărul de animale din comună, iar odată cu platforma, beneficiarul investiţiei, respectiv Primăria comunei, a primit şi un set complet de utilaje, pentru buna exploatare a acesteia: tractor, două remorci, încărcător frontal, maşină de împrăştiat compostul şi cisternă vidanjă.

“Transportul gunoiului de grajd din ferme sau din curţile gospodarilor la platformă poate fi făcut de către operatorul platformei sau de către crescătorul de animale, dacă acesta optează astfel. În plus, compostul (mraniţa) rezultată poate fi împrăştiată pe terenurile unde este nevoie de acest îngrăşământ natural, atât de benefic solului”, susţine ministerul de resort.

Valoarea totală a investiţiei este de 2.096.908,19 lei, inclusiv TVA, suma fiind suportată în proporţie de aproximativ 93% de către MMAP, contribuţia locală a comunei Râmnicelu fiind de aproximativ 7% şi a constat în contravaloarea serviciilor de proiectare.