O comedie romantică clasică de la Teatrul Coquette, pe scena de la “Nottara”

Spectacolul Teatrului Coquette numit “Eu, tu şi copacul sau şah mat” de Gabriel Costan va fi prezentat pe 9 octombrie, în cadrul proiectului “Întâlniri teatrale/ NottDependent”, organizat de Teatrul Nottara, potrivit unui comunicat preluat de news.ro.

Teatrul Coquette va juca patru spectacole pe scena Teatrului Nottara, primul dintre acestea propunând publicului o comedie romantică. Spectacolul “Eu, tu şi copacul sau şah mat” este programat pe 9 octombrie, de la ora 20.00, la Sala “George Constantin”.

Valeria Cristia, Gabriel Costan, sub coordonarea scenică a Ruxandrei Bălaşu, ilustrează o poveste de dragoste care se naşte întâmplător, pe o bancă în parc, prezentată prin trei momente-cheie din viaţa unui cuplu: întâlnirea, încercarea şi finalul. Din această întâlnire destinsă şi amuzantă, cu tatonări, tachinări şi ironii se conturează portretele a două personaje – EA şi EL -, în care îi putem recunoaşte pe cei din jurul nostru sau chiar pe noi înşine.

S-a mai menționat că proiectul “Întâlniri teatrale/ NottDependent” reprezintă o premieră în peisajul cultural bucureştean/ naţional şi a lua naștere în scopul de a crea o uniune de breaslă, al cărei scop este susţinerea creaţiilor teatrale valoroase, sprijinul real şi promovarea artiştilor independenţi, pe care restricţiile impuse de contextul pandemic i-au adus în imposibilitatea desfăşurării activităţii.

În perioada septembrie – decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pe toată durata pandemiei, Teatrul Nottara, cu cele două săli ale sale, va fi gazda unei serii de companii independente: Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Doctors Studio, Four Atitude Explorer SRL.

De reținut este că Teatrul Coquette a fost deschis în 2014 la iniţiativa Ruxandrei Bălaşu (actriţă) şi a lui Ingrid Bonţa (regizoare), cu susţinerea artistului vizual Daniel Divrician. Dedicat teatrului independent, dar deschis şi experimentelor şi evenimentelor culturale diverse: expoziţii de artă, concerte, performance-uri, cursuri şi ateliere, Teatrul Coquette îşi propune să funcţioneze ca platformă de întâlnire, comunicare şi lansare pentru artiştii independenţi. Repertoriul teatrului include atât spectacole pentru adulţi pornind de cele mai multe ori de la texte contemporane, cât şi pentru copii, inspirate din poveşti clasice. De asemenea, din repertoriul dedicat copiilor fac parte şi spectacole în limba germană şi engleză.