O clădire în paragină se va transforma în Muzeul Revoluției din Decembrie 1989

Foto: Adevarul

O clădire considerată monument  istoric din secolul 18, ce a servit până nu demult ca sediu al Comenduirii Garnizoanei Timișoara va fi transformată în muzeu. Mai exact aceasta va deveni Muzeul Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, potrivit g4media.ro.

Într-un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Culturii se arată că acest nou muzeu vor strânge documente, materiale și mărturii în legătură cu Revoluţia din Decembrie 1989, dar și despre perioada regimului comunist din România.

De asemenea, noul muzeu va putea edita studii, cărţi și articole, va realiza programe şi proiecte educaţionale, dar și activităţi de cercetare ştiinţifică, conferinţe, expoziţii. Muzeul va fi condus de un director numit de Ministrul Culturii și va fi finanțat din subvenții de la bugetul de stat, precum și din venituri proprii.

Comenduirea Garnizoanei Timișoara este o clădire emblematică a Timișoarei. În ultimii ani ea a ajuns într-o stare deplorabilă, chiar dacă aici a funcționat Muzeul Militar al orașului.