O celebră companie aeriană provoacă un scandal imens! Vezi de unde a pornit totul

Compania olandeză KLM le-a cerut mamelor care alăptează în timpul curselor aeriene să se acopere pentru a nu ofensa alți pasageri. Foto: libertatea.ro

O cunoscută companie aeriană a creat un imens scandal în urma unei decizii controversate, care le priveşte pe mamele care vor să alăpteze în timpul unei curse.

Mai exact, este vorba despre compania aeriană olandeză KLM, scrie capital.ro. Reprezentanții acesteia au venit cu un mesaj pentru mamele care-și alăptează bebelușii în timpul curselor. Practic, a fost o rugăminte ca acestea să se acopere în timpul alăptatului,  pentru a nu ofensa alţi pasageri. Acest lucru a stârnit un adevărat val de critici. Compania a spus că, deşi practica este „permisă”, mamele vor fi rugate să se acopere „dacă alţi pasageri ar fi ofensaţi de acest lucru”. Disputa vine după o postare pe Facebook a unei mame, care a povestit că i s-a spus să se acopere în timp ce alăpta pe un zbor KLM dintre San Francisco şi Amsterdam.

„În calitatea de companie aeriană internaţională, transportăm pasageri din medii diferite. Nu toţi pasagerii se simt confortabil să vadă femei alăptând în vecinătatea lor şi, uneori, aceşti pasageri se plâng la personalul de zbor”, au fost precizările făcute de compania olandeză.

Alte două companii aeriene au făcut şi ele precizări în urma controversei iscate de KLM. EasyJet a spus că „susţinem mamele care alăptează şi puteţi să vă hrăniţi copilul la bord oricând”, în timp ce British Airways a explicat că nu are o politică oficială cu privire la acest subiect.