O calificare CFR-icită! Cum și-a motivat jucătorii Dan Petrescu

CFR Cluj a reușit minunea pe Celtic Park din Glasgow și s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. Echipa lui Dan Petrescu a învins cu 4-3 (1-0) pe Celtic, după un meci absolut fenomenal. În meciul tur disputat la Cluj-Napoca, cele două formații terminaseră la egalitate, scor 1-1.

Deac (min.27) Omrani (min.74-penalti, 80) și Ţucudean (min. 90+7) au marcat golurile ardelenilor într-o partidă în urma căreia campioana României a reușit o calificare absolut eroică.

La finalul meciului jucat la Glasgow, nume importante din fotbalul românesc au lăudat echipa lui Dan Petrescu pentru performanța obținută. „E o lecție pentru întreg fotbalul românesc. E campioana României și merge mai departe pe deplin meritat”, a declarat pentru Digi Sport Daniel Pancu, antrenorul Rapidului.

„Incredibil! CFR a avut o putere extraordinară de regenerare, chiar dacă a început dezastruos repriza secundă. CFR aducea nejustificat mulți oameni în față și rămânea descoperită, dar a arătat o putere incredibilă”, a spus și Gheorghe Mulțescu, prezent în studioul GSP Live.

„Au dat dovadă de o putere de revenire fantastică, așa ar trebui să joace toate echipele din România”, a fost și declarația lui Dorinel Munteanu.

Eroul serii din Scoția, Dan Petrescu, a dezvăluit cum și-a motivat jucătorii înainte de meci.„Suntem toți foarte fericiți și mândri că am reprezentat România cu cinste. Sunt mulțumit de faptul că am închis gura celor care au spus că CFR nu a meritat campionatele pe care le-a luat și că suntem o echipă fantastică și am meritat victoria. Am fost supărat pe toată lumea, pentru că încă se mai punea la îndoială valoarea mea. Am eliminat din Liga Campionilor trei echipe mai bune decât noi. Gândiți-vă câte goluri am marcat în ultimele goluri din campionat și din Champions League. Mulți nu vor mai avea ce să mai scrie și vor arăta respect mult timp.  Jucătorii sunt senzaționali! M-am întors din China pentru acest grup minunat. Le-am spus că dacă ne apărăm nu avem nicio șansă, că trebuie să facem pressing sus, că altfel nu avem nicio șansă. Înainte să plecăm la meci, le-am pus cele patru goluri pe care le-am marcat cu Urziceniul la Glasgow și am încheiat ședința tehnică punându-ne de acord că noi vrem să jucăm în Liga Campionilor, nu în Europa League”, a declarat Dan Petrescu pentru Digi Sport.

Jurnaliștii de la gsp.ro au scris și despre un episod care nu a fost surprins de camerele TV. Atacantul George Țucudean, cel care a marcat golul victoriei, fotbalist greu încercat în ultima perioadă, în care a suferit două intervenții la inimă, nu și-a mai putut stăpâni emoțiile: a plâns în hohote după fluierul final, o adevărată descătușare după luni deosebit de dificile.

Foto: gsp.ro