O bancă din Europa anunță concedieri masive! Câți oameni vor fi dați afară

UniCredit vrea să concedieze până la 10.000 de angajați, pentru a-și reduce costurile operaționale. Foto: zf.ro

Concedieri masive la o importantă bancă din Europa. Gigantul italian Unicredit vrea să dea afară până la 10.000 de oameni pentru a-și reduce costurile operaționale, scrie zf.ro, care citează Bloomberg. Cifra totală a concedierilor nu este încă negociată, iar planul strategic care ține de faptul ca banca să devină mai profitabilă  va fi anunţat în mod oficial în luna decembrie.

În cadrul reducerilor de personal vor fi afectaţi angajaţi din Italia, unde banca are cei mai mulţi, dar şi din alte ţări. Mai mult, UniCredit vrea să îşi reducă cheltuielile operaţionale cu până la 10% în urma acestui plan.

Jean Pierre Mustier, CEO-ul băncii, îşi pregăteşte următoarea suită de ţinte după ce a depăşit reducerile de cheltuieli propuse pentru planul de trei ani finalizat la începutul lui 2019.

Mustier, care şi-a pregătit prima parte a mandatului scăpând de NPL-urile băncii, reducând personalul şi întârind bilanţul băncii, a anunţat deja că vrea să accelereze eliminarea elementelor neesentiale pentru businessul băncii şi să îşi îmbunătăţească buffer-ul.

UniCredit se alătură unor alte grupuri bancare europene gigant care au anunţat în această perioadă concedieri masive în contextul în care încearcă să se adapteze la mediul cu dobânzi scăzute,  în care profitul a devenit mai dificil de atins. Deutsche Bank plănuieşte concedierea a 18.000 de persoane, în timp ce francezii de la Societe Generale au anunţat în luna aprilie că vor să dea afară 1.600 de angajați la nivel global.