Numărul locurilor de muncă neocupate în trimestrul II al anului, mai mic decât în primul trimestru

Foto: news.ro

Numărul mediu anual al locurilor de muncă vacante din economie a scăzut cu 3.200 în al doilea trimestru al anului comparativ cu primul trimestru. Potrivit datelor publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS), rata locurilor de muncă a scăzut cu 0,14 procente.

În trimestrul II al anului 2019, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în administraţia publică (2,48%), respectiv în alte activităţi de servicii (2,39%).

În industria prelucrătoare s-a concentrat aproape o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante (13.300 de locuri vacante), iar rata a luat valoarea de 1,13%.

Potrivit news.ro, sectorul bugetar reprezintă aproximativ 27% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 6.900 locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 6.500 în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 1.300 în învăţământ.

Cele mai mici valori s-au înregistrat în industria extractivă (0,28%, respectiv 100 locuri vacante), atât din punctul de vedere al ratei, cât și al numărului de locuri de muncă vacante.