24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Noul sezon al pieţei româneşti de artă la Artmark se deschide din 21 septembrie

Foto: News.ro

Noul sezon al pieţei româneşti de artă  va începe la Artmark cu cinci evenimente de-a lungul lunii septembrie, mizând pe dezvoltarea şi diversificarea pieţei de profil în 2021-2022. Prima sesiune de vânzări este programată pe  21 septembrie – Licitaţia de Artă Contemporană și numără aproximativ 200 de lucrări, unele semnate de maeştri recunoscuţi – precum pictorii Ştefan Câlţia, Ion Iancuţ, Felix Aftene, dar şi sculptorul Marcel Guguianu.

Noile perspective ale pieţei româneşti de artă  au în vedere  funcţia artei de alternativă investiţională, ocazii unice pentru pasionaţi şi colecţionari de a avea acces la un marketplace unde pot identifica artă de patrimoniu ori contemporană la preţuri accesibile pentru debutul unei colecţii, dar şi pentru antreprenori, oameni de afaceri, investitori sau aceia care caută o alternativă pentru securizarea economiilor. Totodată, şi în noul sezon,

Casa Artmark îşi păstrează statutul tradiţional de partener în susţinerea cauzelor caritabile, având în vedere secţiunile umanitare care însoţesc evenimentele organizate de casa de licitaţii, care se angajează să susţină, prin Fapte Bune, cauze dincolo de vânzarea comercială de artă ori de promovarea culturală.

Noul sezon al pieţei româneşti de artă se deschide oficial prin evenimentul din 21 septembrie – Licitaţia de Artă Contemporană, care numără aproximativ 200 de lucrări, unele semnate de maeştri recunoscuţi – precum pictorii Ştefan Câlţia, Ion Iancuţ, Felix Aftene, dar şi sculptorul Marcel Guguianu, altele de artişti în curs de consacrare.

De asemenea, licitaţia de Artă Contemporană include şi o secţiune caritabilă dedicată susţinerii activităţii profesionale a Uniunii Artiştilor Plastici din România şi contribuirii la proiectul de renovare a Combinatului Fondului Plastic. Loturile de artă contemporană, donate de membrii UAP, sunt marcate cu o inimă roşie şi cu logoul Uniunii Artiştilor Plastici din România. Punerea acestora în licitaţie pornind de la preţul unitar de 100 de euro reprezintă o dovadă de deschidere către colecţionarii debutanţi şi o invitaţie de împrietenire cu mecanismele pieţei de artă.

Organizatorii au specificat că evenimentele care deschid noul sezon al pieţei româneşti de artă se vor desfăşura, în continuare, în format hibrid. Astfel, uşile Palatului Cesianu-Racoviţă, sediul Casei de Licitaţii A10 by Artmark, se redeschid pentru colecţionarii şi pasionaţii de artă care vor să participe fizic la sesiunile de licitaţii, potrivit unui comunicat News.ro.

Totodată, revenirea fizică, în sala de licitaţie, va fi în continuare completată de alternativa canalului participării online prin platforma Artmark Live.