23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Norvegia investighează alte 2 decese înregistrate după vaccinarea cu AstraZeneca

Autorităţile norvegiene au informat că anchetează moartea a două persoane după inocularea cu vaccinul anticoronavirus produs de AstraZeneca şi care au prezentat un tablou clinic neobişnuit de tromboembolism, potrivit Agerpres.

Patru persoane au murit până acum în Norvegia în ultimele două săptămâni, cu un tablou clinic care include o cantitate scăzută de plachete, coagulare a vaselor sangvine şi hemoragii, similar celui detectat în mai multe ţări.

Alţi 2 pacienţi continuă să fie internaţi în Spitalul Universitar din Oslo (OAS) cu simptome similare.

Alte ţări europene, precum Italia, Spania sau Germania, au reluat sau intenţionează să reia vaccinarea cu AstraZeneca după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a dat asigurări joi că nu există dovezi ale unei legături directe între cazuri, cu toate că nici nu a exclus total o astfel de legătură.

Unitatea de medici ai OAS, care anchetează cazurile semnalate, a notificat încă de acum 4 zile că reacţia imunologică la vaccinul AstraZeneca este cea care a provocat trombozele pe care le-au suferit cele trei cadre medicale internate în acest centru, dintre care una a decedat acum o săptămână.