Noi reguli pentru migranți! România este vizată direct

Coaliţia de ţări voluntare s-a angajat să distribuie sistematic persoanele salvate, evitându-se astfel negocierile dificile care apar după fiecare operaţiune de salvare. Foto: stiridiaspora.ro

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat acordul de principiu, convenit de 14 țări membre ale Uniunii Europene, prin care se alocă migranţii în interiorul întregului bloc. Declarația a venit în urma unei reuniuni avută la Paris între miniștrii afacerilor externe și de interne din Uniunea Europeană, potrivit capital.ro.

“Concluzia întâlnirii este că, în principiu, 14 state membre, în acest stadiu, și-au exprimat acordul față de documentul franco-german”, a declarat Macron.

Mecanismul prevede repartizarea cât de repede posibil a persoanelor care solicită azil în ţările care fac parte din “coaliţia voluntară”, în schimbul deschiderii porturilor de către Italia și Malta.

Italia şi-a reafirmat opoziţia faţă de acest acord, iar ministrul italian de Interne a a ţinut să sublinieze că: “Italia nu primeşte ordine! Dacă Macron doreşte să discute despre imigranţi, să vină la Roma”.