Noi mijloace de transport în comun hibrid în Brașov. Vezi detalii

Foto: transilvaniabusiness.ro

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, au semnat astăzi contractul de finanţare pentru achiziţia a 25 de troleibuze şi a 10 autobuze hibrid, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, cu o valoare totală de 16 milioane de euro, potrivit Agerpres.

Acestea vor completa flota de mijloace de transport ecologice, care se află în diferite faze de livrare sau achiziţie, astfel că, în Braşov vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibride.

“Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluţie de mobilitate în Braşov şi în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluţiile pentru creşterea calităţii aerului în oraşul nostru. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii 3 ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a spus George Scripcaru.

Mai mult, reprezentanţii municipalităţii au anunţat că autobuzele societăţii de transport în comun RAT Braşov vor efectua, de săptămâna viitoare, cinci curse zilnice în localitatea Vama Buzăului, aflată la o distanţă de peste 40 de kilometri.

Locuitorii din Vama Buzăului nu mai aveau posibilitatea deplasării cu trenul spre municipiul reşedinţă şi nici măcar a unei curse operate de un transportator privat.