Noi controale în piețele din țară. Amenzi de peste 100.000 de lei

Foto: economica.net

Inspectorii MADR au început verificările în toate piețele agroalimentare din țară. Potrivit dcnews.ro, se urmărește respectarea normelor de trasabilitate și de etichetare corectă a loturilor de legume și fructe oferite consumatorilor.

Mai mult, inspectorii verifică atestatele de producător pentru persoanele fizice și asigură, împreună cu administrațiile piețelor, spațiul de comercializare distinct și semnalizat pentru produsele acestora.

Inspectorii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au aplicat, până în prezent, sancțiuni contravenționale în valoare de 123.500 lei și 118 avertismente, cu planuri de remediere a deficiențelor.

Inspectorii fitosanitari verifică pe tot parcursul anului respectarea normelor prevăzute în Programul Național de Monitorizare a Reziduurilor de Pesticide, la toate loturile de legume și fructe expuse pentru comercializare în piețele agroalimentare de către producătorii autohtoni.

Până la această dată au fost prelevate 2.106 probe din toate sortimentele de legume-fructe din țară și au fost analizate 2.072 probe, iar 34 probe se află în lucru.