Nissan Motor concediază peste 10.000 de oameni! Vezi de ce

Peste 10.000 de angajați vor fi concediați de producătorul auto japonez Nissan Motor la nivel mondial. Foto: zf.ro

Nissan Motor îşi va dubla concedierile la nivel mondial la peste 10.000 de angajaţi, pentru a-şi redresa afacerile! Și asta în condiţiile în care compania îşi restructurează conducerea, iar profitul continuă să scadă, a declarat o persoană apropiată situaţiei, potrivit news.ro.

Planul global include desfiinţarea a 4.800 de locuri de muncă, anunţată deja în luna mai, iar majoritatea măsurilor vor avea loc la fabrici din străinătate cu un grad scăzut de utilizare.

Anunţul oficial va avea loc joi, odată cu publicarea rezultatelor financiare. Reprezentanții  Nissan Motor au refuzat să comenteze informația.

Publicaţia de afaceri Nikkei a relatat miercuri că producătorul auto  japonez va raporta un profit operaţional de câteva miliarde de yeni, cu circa 90% sub profitul de 109,1 miliarde de yeni consemnat în urmă cu un an. Analiştii estimează un declin de 64% al profitului.

Reducerea numărului de locuri de muncă, care depăşeşte 7% din forţa totală de muncă de 138.000 de persoane a companiei, survine în condiţiile în care Nissan încearcă să îşi îmbunătăţească marjele de profit în Statele Unite, o piaţă majoră, unde fostul preşedinte Carlos Ghosn a aplicat o strategie agresivă de creştere a cotei de piaţă.