29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan vrea ca investiţiile în şcoli începute de municipalitate să fie preluate de primăriile de sector sau de CNI

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, dorește ca investiţiile în şcoli care au început de municipalitate să fie preluate de primăriile de sector sau de Compania Naţională de Investiţii (CNI), întrucât foarte probabil în bugetul pe 2021 al Bucureştiului nu vor exista bani pentru acestea.

“Conturile Primăriei sunt în continuare blocate, ceea ce înseamnă că nu putem să realizăm lucrări de investiţii. O să vedeţi bugetul nostru în aproximativ 10 zile de azi. Foarte, foarte probabil nu o să existe bani în bugetul Primăriei Capitalei nici pentru proiectul de la Doamna Ghica, nici pentru lucrările pentru şcoli, motiv pentru care sunt în discuţii cu primarii de sector pentru preluarea investiţiilor în şcoli pe care Primăria Capitalei le-a început, pentru pasajul de la Doamna Ghica, dar şi pentru lucrarea din Prelungirea Ghencea. Suntem în discuţii ca aceste lucrări să fie realizate fie de CNI, fie de primăriile de sector, pentru că nu e normal ca bucureştenii să sufere pentru că există nişte datorii la nivelul Primăriei Capitalei”, a declarat, Nicuşor Dan, când a participat la inaugurarea unei grădiniţe  unde au fost efectuate lucrări de consolidare şi reabilitare de către Primăria Sectorului 4, potrivit Agerpres.

De asemenea, cu această ocazie, edilul a susținut posibilitatea ca o parte importantă din bugetul pe 2021 al municipalităţii să se aloce acoperirii datoriilor, pentru ca Primăria Capitalei să fie credibilă şi faţă de constructorii cu care vrea să facă mari lucrări de investiţii, unii dintre ei neplătiţi din vara lui 2019, şi faţă de băncile la care vrea să se împrumute.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns