5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan susține că în 2023 se va realiza o treime din lucrările de consolidare de la Podul Grant

Foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a făcut o estimare, mai exact  la faptul că, în acest an,  se va realiza o treime din lucrările de consolidare a Podului Grant.

În acelașit timp, edilul mai susține că, în continuare, urmează să fie realizate sau actualizate expertizele pentru podurile şi pasajele administrate de către Primăria Capitalei. Administraţia Străzilor are în administrare 24 de poduri şi 16 pasaje – atât rutiere, cât şi pietonale.

“Pe fiecare dintre ele vom face sau vom actualiza expertiza care s-a făcut, pentru a avea o imagine de ansamblu pe investiţiile viitoare, care trebuie să fie consistente. Pe anul 2023, investiţia majoră pe care o avem pe segmentul acesta este pe Podul Grant, unde o să facem cam o treime. Deci, s-a făcut o treime şi noi avem puşi bani ca să facem încă o treime”, a declarat primarul general marţi, potrivit unui comunicat Agerpres.

În legătură cu lucrările pentru instalarea centralei provizorii de termoficare pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan, el a precizat că acestea vor fi încheiate în ianuarie. El a menţionat că termenul contractual este luna februarie, chiar dacă iniţial firma S.C. Energofor S.A estima că lucrările se vor încheia în decembrie 2022.

“Termenul contractual era februarie. În momentul în care am fost pe şantier – dacă nu mă înşel, în septembrie -, erau optimişti, spuneau că termină în decembrie. Acum, termenul pe care ni l-au dat este sfârşit de ianuarie. Deci, cu mare-mare probabilitate, la sfârşitul acestei luni o să funcţioneze. Totul este instalat, se fac probele de presiune”, a precizat edilul general.

Print Friendly, PDF & Email