29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Nicuşor Dan: Situaţia căldurii în apartamentele din Bucureşti e mai bună decât anul trecut

Foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, susține că situaţia furnizării agentului termic în apartamentele bucureştene este mai bună decât  cea de anul anterior, menţionând că îşi bazează comparaţia pe date statistice.

“Avem puţin mai mult de două luni de când am dat drumul la căldură, deci putem să facem o comparaţie cu anul trecut. În situaţia acestui an, din punct de vedere statistic – şi avem toate datele, avem inclusiv un call center în care primim telefoane de la oameni care au probleme cu căldura sau apa caldă – este ceva mai bună decât anul trecut. Anul trecut a fost anul de minus. Au fost şi nişte ghinioane, care vin tot din evoluţia asta imprevizibilă a cotaţiei gazului. Avem o centrală privată care dădea până acum 3% din căldura Bucureştiului, Vest Energo, din vestul Bucureştiului, care pur şi simplu nu a pornit pentru că ea cumpără gaz nereglementat de pe piaţă şi este obligată, printr-o reglementare naţională a ANRE, să vândă căldură şi curent electric reglementat”, a declarat edilul general, într-o intervenție B1Tv.

El a mai explicat că problemele pot fi generate de avarii care apar atât la reţeaua de distribuţie învechită, cât şi la CET-uri.

“Pe 10 ianuarie o să ne vină o factură de vreo 250 de milioane de lei, pe care o să ne fie dificil să o plătim în integralitate”, a mai spus primarul general al Municipiului Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email